ISVU, instalacija (upute za nastavnike)
Ovo su upute kako s administratorskim ovlastima na svom računalu nastavnik sam može instalirati Nastavnički modul "Ispiti".
Uredništvo, 13.02.2008 12:29    Cijeli tekst
 
  Tečajevi Srca
Objavljen je raspored tečajeva u lipnju. Prijave su u tijeku i trajat će do popunjenja slobodnih mjesta. Više na href="http://www.srce.hr/tecajevi/
Urednik WWW stranica, 14.06.2007 11:41    
 
  Novo na racunala.ttf.hr
Malo je promijenjena stranica E-mail i pristup internetu na kojoj su sada prikazane postavke s autentikacijom korisnika prilikom slanja pošte. Na taj način se ne koristite outgoing mail server internet providera preko kojeg se spajate na internet pa ćete s ovako podešenim accountom uvijek moći poslati mail bez obzira kako ste spojeni na internet. Vrlo praktično za prijenosna računala s kojih se spaja na internet napr. na fakultetu i kod kuće preko modema. Dodan je i savjet ukoliko se zapuni mailbox .
Bojan Mauser, 09.11.2006 13:53    
 
  Novo na racunala.ttf.hr

Dokumenti dodani u rubriku Savjeti by Tomislav Rolich :

  • Pisači
  • Digitalni fotoaparati
Bojan Mauser, 19.07.2006 14:59    
 
  Novo na racunala.ttf.hr

Još par zanimljivih dokumenata dodano rubriku Savjeti by Tomislav Rolich :

  • Prikaz slike na dva monitora pomoću jednog računala
  • Stvaranje 3D slike na zaslonu monitora
  • Aproksimiranje podataka krivuljom i plohom
  • Boja i atributi boje
  • Srednja vrijednost, standardno odstupanje, varijanca, kovarijanca, korelacija 
Bojan Mauser, 10.07.2006 14:29    
 
  Novo na racunala.ttf.hr
U upute dodana rubrika Savjeti by Tomislav Rolich gdje ćete naći .pdf dokumente o izradi prezentacija, izradi postera, skeniranju i formatima slika.
Novije verzije skoro svih programa i dodan program:
VLC media player 0.8.5 - odličan player koji dolazi s većinom kodeka tako da ćete s njime moći otvoriti gotovo svaki video/audio file.
Bojan Mauser, 07.07.2006 15:17    
 
  Instaliran firewall
Na lokaciji na P.b. Filipovića je instaliran firewall između javne (internet) i privatne (računala na fakultetu) mreže. Na njemu se može vršiti filtriranje i nadzor mrežnog prometa. Ukupna mrežna propusnost (bandwidth) prema fakultetskoj mreži je podijeljena po klasama tako da je za važnije vrste mrežnog prometa (web,mail,dns,ssh...) rezerviran dio propusnosti s time da neke vrste prometa imaju prednost. Raspodjela po klasama je konfigurirana tako da jedna klasa može posuditi bandwidth druge ukoliko ga ova ne koristi.
Postavljeno je ograničenje na mail promet isključivo prema našem mail serveru (mail.ttf.hr) koji ima spam i virus filter. To je zbog prijave širenja spama iz privatne mreže vjerojatno zbog nekakvog virusa ili trojanca s vlastitim mail serverom instaliranog na neko računalo na fakultetu.
Bojan Mauser, 01.03.2006 16:38    
 
  Nova korisnička imena za spajanje na Internet preko CARNet-a
Napravljena je migracija LDAP imenika TTF-a na novu imeničku shemu sukladnu AAI@EduHr preporukama...
Bojan Mauser, 21.12.2005 16:08    Cijeli tekst
 
  Webfestival 2005 – treća nagrada za web stranice TTF-a!
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet je organizirala 6. Webfestival. U sklopu ovogodišnjeg Web festivala natjecale su se internetske stranice hrvatskih fakulteta i njihovih organizacijskih jedinica...
Bojan Mauser, 25.11.2005 15:56    Cijeli tekst
 
  Priključen novi link prema CARNetu!
Na lokaciji P.b. Filipovića je priključen novi optički link prema CARNet mreži. Trenutna propusnost linka je 50 - 60 Mbps (~7MB/s) za download i 20 - 25 Mbps (~3MB/s) za upload. Dosada smo koristili link propusnosti 2 Mbps.
Bojan Mauser, 10.11.2005 12:39    
 

<<< Noviji članci   Stariji članci >>>

Strana 2 od 6